13 Haziran 2012 Çarşamba

Hangi Kahve Hangi Kahve için eziyet?


Kahve yüzeyde basit görünüyor, ama bir kez bunu karmaşası ile doludur derin bakmaya başlarlar. Bir kere kahve "mükemmel" fincan yolda başlatmak, göz önünde birçok seçenek vardır. Anlamak için ilk şey, bu kişisel bir yolculuk olmasıdır. Kimse sizin için en iyi tadı ne söyleyebilirsiniz - bu kendiniz için keşfetmek zorunda şeydir. Ama, çok, pek çok farklı sesler ve kahve fincan basit görüşler vardır.

Bu makale, kahve oluşturan gidin kilit unsurlarından biri, eziyet türü üzerinde durulacak. Taşlama kahve o fincan (fasulye seçtikten sonra) yönelik ilk adımlardan biri, ama çok önemli biri olabilir. Bir gemi kaptanı anlatacağım gibi ders dışı bir derece işe başlamak durumunda, uzakta Hedefinizden kilometre kadar sona erecektir. Benzer şekilde taşlama kahve, yanlış bir eziyet ile başlayan lezzet talepleri eşleşen kahve ile bitirmek imkansız kılacaktır.

Düşünmeye ilk şey kullanmak niyetinde bira yöntemdir. Uzun süre sıcak suya maruz zemin fasulye yaprağı bir pişirme yöntemidir, büyük bir zemin fasulye olmalıdır. Bu sonuna kahve acı bir tat yaratacak gibi, çok fazla lezzet fasulye dışarı sızmak istemiyorum çünkü. Grind küçük olsaydı, çok sıcak su zemin fasulye ile temas halinde olması ve çok fazla lezzet olanak sağlayacak. Böylece, uzun demleme yöntemleri bir "ders" veya kaba eziyet kullanın.

Alternatif olarak, sadece bu espresso gibi kısa bir süre için sıcak su için zemin fasulye, gösterir bir pişirme yöntemidir, bir ince çekilmiş gerektirir. Burada, en lezzet çok küçük zemin fasulye suya mümkün olduğunca fazla yüzey alanı ihtiyacı, mümkün olduğu kadar çabuk elde istiyorum.

Burada bira yöntemleri ve hangi eziyet türü iyi eşleştirilir bir listesi.

Bira Yöntem: Grind

Espresso: Çok ince

Fransızca: Basın Orta

Caffettiera veya Moka Pot: Orta

Kaba: Maker Damla

Süzücü: Kaba

Türk Ibrik: Çok iyi

Vakum Pot: Kaba

Şimdi pişirme yöntemidir tür bilmek ve böylece biz eziyet türü gereklidir keşfettiler. Sonraki şey aslında kahve öğütmek için. Demleme yöntemler benzer, kahve öğütmek için birçok farklı yollar da vardır:

Parçalama: Blade öğütücüler veya gıda işlemciler sürekli küçük ve daha küçük parçalar halinde fasulye dilim için bir kesme eylemi bir bıçak kullanır. Bu parçalar kadar küçük olur sonra, kahve "toprak" olarak kabul edilir - bu gerçekten sadece tekrar ve tekrar kıyılmış oluyor rağmen. Kesme yöntemi büyük dezavantaj ise, tutarlı bir öğütme boyutu üretmek için güçlüğüdür. Bazı fasulye ince öğütülmüş sona erecek ve bazı iri öğütülür. Uzun süre çalışan kesme eylemi bırakın, ince genel alırsınız öğütmek - ama bütün fasulye aynı doğranmış olacağı garantisi yoktur.

Burr Taşlama: Burr öğütücüler iki döner elemanlar arasında kahve çekirdekleri itin. Çapak öğütücüler önemli yararı üretebilir eziyet tekdüzelik olduğunu. Bu iki öğütme elemanları arasındaki "boşluğun" seçerek operatör tarafından ayarlanır. Kahve boşluğu sığacak kadar küçük olduğunu bir kez, o hazne içine kaçabilir - böylece çapak taşlama tüm çıkış benzer bir büyüklükte olacak.

Tekerlek veya konik - çapak öğütücüler iki türü vardır. Konik değirmeni başarılı bir şekilde daha düşük bir hızda çalışabilir şekilde konik bir çapak (yani, çünkü elementlerden birinin, bir konik şekil olarak da adlandırılır) taşlamacılar tercih edilir. Düşük bir hızda vardır daha az ısı ve öğütülmüş kahve tanecikleri nedenle öğütme işlemi ısıtılır anlamına gelir. Bu aşamada herhangi bir aşırı ısı kahveden lezzet kanamaya yol açabilir.

Çok lezzetli kahve yapmak için hayati önem taşıyan adımlardan biri üzerinde yüksek kontrol için konik bir çapak değirmeni tavsiye edilir. Yüksek kaliteli bir konik çapak değirmeni sizin eziyet boyutunu seçerken hassasiyet için izin ve çıkışı üzerinde basit bir kontrol edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder