13 Haziran 2012 Çarşamba

Tohumdan Kupası: Küçük Toplu kahve şirketi


Sık sık, evde bir mağazalar zinciri instant kahve içmek ya da bağımsız bir ararlar olsun, sonunda içmek kahve çekirdeğinden fincan yolunu bulabilmek için pek çok farklı eller ve ülkeler üzerinden inanılmaz uzun bir yolculuk uğramıştır.

Biz kahve çekirdekleri olarak bildiğimiz ürün kahve üreten ülkeler arasında herhangi bir sayı bir kahve ağacının tohum olarak başlar. Etiyopya kahvesi keşif sahasında büyüdü ama Doğu Afrika kökeni onu ticaret ve ticaret yoluyla dünyanın yol aldığını yeryüzündeki tek yerdir. Eski Avrupa imparatorluklarının bir elyaf ürünü, kahve tüccarı esnaf tarafından koloni şeklinde koloni nakledildi. Gerçekten de günümüz Endonezya'da her kahve ağacı, on dokuzuncu yüzyılda Hollandalı bir tüccar tarafından oraya getirilmiş bir tek bitki kökleri izleyebilirsiniz.

Tohumdan kahve ağacı yetişen ve sezon da kiraz üretmesi halinde. Bu bizim bildiğimiz sonunda kahve haline bu kiraz tohumları olduğunu. Bu kiraz kırmızı veya sarı fasulye varietal bağlı olarak birçok farklı tonlar büyüyecek; sarı bourbon, kırmızı bourbon, catimor, typica, icatu, adını catuai ancak birkaç.

Bir kez kiraz yetiştiricisi gerçekten kahve nihai tadı etkilemeye başlar hasat için hazır. En iyi çiftlikleri eliniz tamamen olgun zaman onlar sadece hasat sağlamak için kiraz almak. Büyük çiftliklerde ve daha fazla ticari kalite kahve için hasat genellikle daha yüksek ve daha hızlı verim için mekanik olarak yapılır.

Bir kez hasat tohumları kiraz çıkarılır ve bunlar dünyanın dört bir sevk edilmeden önce ve sonra kurutulmalıdır. Yerel hizmetlere bağlı olarak değişebilir işleme yöntemleri, çeşitli vardır.

Çekirdekleri kurutulur kez onlar 60kg çuval içine paketlenmiş ve dünyada Kahve Kavurma sevk edilmektedir. Çiftliklerin üretim boyutu, kalitesi ve anlamda derece değişir gibi, bu yüzden de küçük esnaf bağımsız Kavurma için çokuluslu şirketlerin endüstriyel fabrika roasteries gelen Kavurma yapmak.

Renkli, büyük kırılgan ve derin maun: Onlar tüketici olarak görünür Sonunda biz bir kahve çekirdekleri var. En önemlisi artık taze kavrulmuş kahve hassas aroması var ve tüketilmesi gereken neredeyse hazır. Onlar hemen kendi lezzet tüm görünmemesi kavurma sonra çok Karbondioksit serbest olarak onlar sarhoş önce Taze kavrulmuş fasulye dinlendirilmesi gerekir. Onlar 24 saat ve diğerleri iki hafta en fazla gibi küçük bazı tartışmaları ile dinlenmiş olması ne kadar süre olarak Kahve Kavurma arasındaki çekişme bir kemiktir.

Bir kez fasulye kahve içine yapılacak dünyada yolculuk sonunda nihayet hazırdır dinlendi. Bir süpermarket rafında bir çanta, hazır kahve Bir kavanoz, bir cafetiere veya bir espresso makinesi için mukadder olsun, her gün tüketilen kuru fasulye, tüm milyonlarca büyük bir yolculuk geçirmiş ve birçok insanın beceri ve uzmanlık istihdam var nihai fincan ulaşmak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder